Оброк богат протеинима.
Састојци:
- 400 грама печене пилетине
- 200 грама јечма
- 2 литра бистре пилеће супе
- 2 шаргарепе
- 1 штап целера
- 2 кашике лимуновог сока
- 1 празилук
- 1 чен белог лука
- со
- бибер
- уље
- свеж першун
Припрема:
Загрејте мало уља, па динстајте шаргарепу исечену на мање комаде док не омекша. Требаће вам око три минута. Додајте очишћени и исецкани целер и празилук, па динстајте око два минута. Затим додајте сецкани бели лук и динстајте око 30 секунди. Тостирајте суви јечам на уљу око један минут, па додајте и то. Све заједно прелијте бистром пилећом супом, посолите и побиберите по укусу. Оставите да се све заједно кува двадесетак минута на ниској температури. Пилетину исецкати, па ставити у шерпу и све заједно кувати још десетак минута, док се месо не загреје, а јечам термички обрађен до краја. На крају кувања додајте лимунов сок и свеж першун, по потреби посолите и побиберите. Послужите топло уз парче хлеба.
Пријатно!
Evo kako da napravite ukusan rižoto a da ima 300 kalorija manje!
Преузмите андроид апликацију.