Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пролећни песто од сремуша

Сремуш, познат и као медвеђи лук или дивљи лук је самоникла врста из породице лукова. Има велику хранљиву вредност и врло је лековит нарочито у првим месецима пролећа. Овог пролећа се мора наћи на вашој трпези.
Фото: Pixabay/Couleur
Састојци:
  • 100 грама сремуша
  • 150 милилитара маслиново уље
  • 60 грама ораха
  • со
Припрема:

Оперите и крупније исеците сремуш, ставите га заједно са маслиновим уљем, орасима и сољу у блендер и пасирајте. По жељи можете додати изрендан тврди сир.

Песто је права витаминска бомба, пуни организам приридним антибиотицима и непроцењивим микроелементима. Можете га намазати на хлеб, додати у шпагете или као прилог уз месо. Како год да изаберете да га једете сигурно је да нећете погрешити.

Пријатно!

Začine koje ne koristimo toliko često, a veoma su zdravi

Преузмите андроид апликацију.