За доручак или вечеру уз јогурт или кисело млеко ова слана посластица свима је омиљени залогај. Уместо хлеба, можете је послужити уз главно јело.
Састојци:
- 7 кашика белог кукурузног брашна
- 4 кашике паленте
- 4 кашике белог, меког пшеничног брашна
- 3 кришке старог, полумасног сира
- 4 јајета
- чаша јогурта
- прашак за пециво
- пола шоље уља
- со, ланено семе и сусам по жељи
- чаша киселе воде
Припрема :
Умутите јаја, додате уље, сир и јогурт, а затим и све три врсте брашна, со и прашак за пециво. Додате воду и мешате док не добијете компактну масу, не превише ретку. Додајте мало ланеног семена због структуре, поспите сусамом по жељи, а можете убацити и мало куркуме ако жели те да добије јарко жуту боју. Пеците на 200 степени док не порумени, са обе стране.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.