Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Празнични хлеб од бундеве

Ароматични хлеб од бундеве увеличаће вашу празничну трпезу, учинити је фантастичном и испунити ваш дом дивним мирисом цимета и бундеве.
Фото: Pixabay/franloomis
Састојци:
  • 2 шоље брашна
  • ½ кашичице соли
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • ½ кашичице прашка за пециво
  • 1 кашичица млевеног каранфилића
  • 1 кашичица цимета
  • 1 кашичица млевеног мускатног орашчића
  • ¾ шоље несланог путера
  • 2 шоље браон шећера
  • 2 јајета
  • 500 грама пиреа од бундеве
Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени. Калуп за векну хлеба обилно намажите путером и поспите брашном. Помешајте брашно, со, соду бикарбону, прашак за пециво, каранфилић, цимет, мушкатни орашчић и све одложите са стране. У посебној посуди умутите путер и шећер, па уз стално мућење додајте јаја, једно по једно, Мутите док се не добије уједначена смеса. Додајте пире од бундеве и наставите мућење. Полагано додајте мешавину са брашном и мутите док се сви састојци не сједине. Смесу сипајте у калуп за хлеб и пеците око сат времена или док тесто не порумени. Сачекајте 10-так минута да се векна прохлади, па калуп са векном окрените наопако, пажљиво извадите хлеб и сачекајте да се охлади. Хлеб исеците на кришке и послужите са крем сиром или путером.

Пријатно!

Kako da i pored bebe u kući imate savršenu jelku? Ovo su načini da doskočite “radoznalim prstićima”

Преузмите андроид апликацију.