Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Потаж од шаргарепе

Шаргарепа је неизоставни састојак бројних јела којима даје предиван слаткаст укус. Потаж који вам представљамо морате пробати јер захваљујући зачинима она има благо љуткаст укус који се на најлепши начин преплиће са аромом коју даје шаргарепа.
Фото: PixabayAnestiev
Састојци:/
  • 4 шаргарепе
  • 1 црвени лук
  • 1 целер
  • 1 кромпир
  • 4 кашике маслиновог уља
  • 1 литар воде
  • 2 кашике љутог карија
  • 1 кашика соли
  • рендани ђумбир или у праху
  • 2 чена белог лука
  • бибер
  • 100 милилитара павлаке за кување
Припрема:

Пропржити главицу ситно исецканог црвеног и белог лука и ђумбир. Потом, додајте крупно исечену шаргарепу и целер и кромпир, долијте мало воде и динстајте десетак минута. После тога сипајте предвиђену количину воде и кувајте док поврће не омекша. Све састојке изблендајте штапним миксером. Зачините сољу и бибером, на крају додајте павлаку, кари и маслинове уље и кувајте још неколико минута.

Пријатно!

 

Преузмите андроид апликацију.