Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Потаж од печеног поврћа

Веома укусна и здрава крем супа од сезонског поврћа.
Фото: Pixabay/mp1746
Састојци:
  •  600 грама бундеве
  • 200 грама чери парадајза 
  • 1 слатки кромпир
  • 2 шаргарепе
  • 1 црвена паприка
  • 1 чен белог лука
  • 2 главице црног лука
  • 1 корен першуна
  • маслиново уље 
  • 1 кашика сувог биљног зачина 
  • со
  • бибер
  • чили у праху
  • лист першуна 
  • супа од поврћа или пилетине 
  • крема за кување
Припрема:

Огулите бундеву, батат, шаргарепу и корен першуна и исеците на отприлике једнаке комаде. Лук исеците на половине или четвртине и додајте очишћени бели лук, чери парадајз и нарезане паприке. Све обилно прелијте маслиновим уљем и зачините чилијем, сољу и бибером. Пећи на 200 степени око 30 минута. Печено поврће пребаците у чинију, додајте листове першуна и зачине за суво биље, па миксајте штапним миксером уз додавање поврћа или пилеће супе док не добијете жељену конзистенцију. Кратко прокувајте и додајте павлаку за кување по жељи.

Пријатно!

Recept dana: Liker od smokve

Преузмите андроид апликацију.