Веома укусна и здрава крем супа од сезонског поврћа.
Састојци:
- 600 грама бундеве
- 200 грама чери парадајза
- 1 слатки кромпир
- 2 шаргарепе
- 1 црвена паприка
- 1 чен белог лука
- 2 главице црног лука
- 1 корен першуна
- маслиново уље
- 1 кашика сувог биљног зачина
- со
- бибер
- чили у праху
- лист першуна
- супа од поврћа или пилетине
- крема за кување
Припрема:
Огулите бундеву, батат, шаргарепу и корен першуна и исеците на отприлике једнаке комаде. Лук исеците на половине или четвртине и додајте очишћени бели лук, чери парадајз и нарезане паприке. Све обилно прелијте маслиновим уљем и зачините чилијем, сољу и бибером. Пећи на 200 степени око 30 минута. Печено поврће пребаците у чинију, додајте листове першуна и зачине за суво биље, па миксајте штапним миксером уз додавање поврћа или пилеће супе док не добијете жељену конзистенцију. Кратко прокувајте и додајте павлаку за кување по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.