Многи људи при самој помисли на мирис карфиола одустану од његове припреме. Међутим постоји једна цака, како да направите потаж, а да притом и не приметите да у њему има карфиола. све што је потребно јесте да га најпре испечете, па тек онда кувате.
Састојци:
- 1 главица карфиола
- 1 главица црвеног лука
- 5 ченова белог лука
- маслиново уље
- со, бибер
- коцка за супу
- 3 кашике киселе павлаке
Припрема:
Цветове карфиола, насецкан лук и очишћене ченове белог лука поређати на плех обложен пек папиром. Прелити са мало маслиновог уља, додати со и бибер. Пећи у загрејаној рерни на 180 степени око пола сата, односно док врхови карфиола не почну да добијају златну боју. У међувремену у шерпици у око литар воде истопити коцкицу супе. На крају пребацити печено поврће у шерпу и додавати супицу до жељене густине потажа док све устињавате штапним миксером. Додајте павлаку.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.