Потаж је густа чорба, која се добија пасирањем поврћа ручним миксером. Процес је лак и за кратко време можете добити потаж од поврћа које изаберете. Потаж од бундеве је веома популарно јело јер је јефтино и здраво, уз то што се брзо и једноставно спрема.

Састојци:
- 1 црни лук
- 2 кромпира
- со
- 3 чена белог лука
- 1 кашика вегете
- 3 шаргарепе
- пола кашичице босиљка
- мало першуна
- 300 грама рендане бундеве
- 4 кашике киселе павлаке
Припрема:
Сво поврће уситните, ставите у лонац с водом и кувајте на средњој температури око 20 минута. Додајте со, вегету, бибер и зачинско биље. Измиксајте све штапним миксером. Густу чорбу сервирајте уз павлаку, крутоне или коцкице сира. Украсите потаж бундевиним семенкама, босиљком и першуном.
Пријатно!
Skoro je kraj sezoni tikvica: Četiri jednostavna koraka kako da ih zamrznete
Преузмите андроид апликацију.