Потаж можете јести топли или хладан, биће подједнако укусан.
Састојци:
- 400 грама броколија
- 1 лук или празилук
- 1 чен белог лука
- 2 шаргарепе
- 1 кашичица першуна
- маслиново уље
- вода
- бибер
- со
Припрема:
Црни лук или празилук исецкајте и продинстајте на уљу. Додајте бели лук и шаргарепу. У исто време броколи поделите на цветове, а дебљи део исецкајте. Ставите у шерпу и налијте толико воде да покрије, па оставите да проври. Када вода са броколом проври, додајте динстани лук и шаргарепу. Додајте со, бибер и першун. Пустите да се све кува док броколи не омекша, а затим скините тигањ са шпорета. Одвојите мало воде из шерпе, а остатак миксајте у блендеру док не добијете кашу, па додајте воду по потреби. Чорбу послужите са павлаком и препеченим коцкицама хлеба.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.