Ово су погачице од само 3 састојка, тесто је бољњ да се умеси дан пре јер је битно да преноћи. Кажу да тесто што дуже одмара у фрижидеру, то је боље јер погачице буду хрскавије и лепше нарасту.

- 250 грама маргарина
- 300 грама пуномасног сира
- 600 грама брашна
- 1 јаје за премазивање
- сусам, ким, ланено семе или морска со за посипање
Припрема:
Оставите маргарин да одстоји неколико сати на собној температури. Измрвите сир и помешајте га са маргарином. Брашно додајте постепено. Месите док тесто не постане такво да не оставља трагове на подлози при мешењу. Оставите умешено тесто да одстоји пола сата у фрижидеру, а након тога га развуците оклагијом. Модлом вадите погачице и ређајте их у плех обложен папиром за печење. Премажите погачице добро измућеним јајетом и поспите чиме год желите. Нека одмарају док се рерна не загреје на 200 степени. Пеците их двадесетак минута док не порумене.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.