Једноставни састојци чине најбоље комбинације укуса, а комбинација хрскавог теста и кремастог фила мало кога може оставити равнодушним. Један такав рецепт је и онај за француску питу са сиром, шунком и кајмаком, која се брзо и лако прави и одушевиће и млађе и старије укућане.
Састојци за тесто:
- 150 грама оштрог брашна
- 100 грама глатког брашна
- 150 грама путера
- пет кашика воде
- кашика соли
За пуњење:
- 200 грама шунке
- 500 милилитара павлаке за кување
- 150 грама ренданог сира
- 3 јаја
- со
- бибер
Припрема:
Помешајте оштро и глатко брашно, додајте со и путер исечен на коцкице и мало воде. Кратко замесите кратко тесто, умотајте га у провидну фолију и ставите у фрижидер на пола сата. Округли калуп премажите путером и утисните тесто. Шунку исећи на коцкице. Помешајте јаја, павлаку, рендани сир и зачините по жељи. На тесто ставите коцке шунке и прелијте мешавином јаја, кајмака и сира. Лагано лупите калуп о сто да поравнате смешу. Пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 200 степени. Послужите топло или хладно.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.