Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пита са шунком и сиром

Једноставни састојци чине најбоље комбинације укуса, а комбинација хрскавог теста и кремастог фила мало кога може оставити равнодушним. Један такав рецепт је и онај за француску питу са сиром, шунком и кајмаком, која се брзо и лако прави и одушевиће и млађе и старије укућане.
Фото: Pixabay/Ragabz
Састојци за тесто:
  • 150 грама оштрог брашна
  • 100 грама глатког брашна
  • 150 грама путера
  • пет кашика воде
  • кашика соли

За пуњење:

  • 200 грама шунке
  • 500 милилитара павлаке за кување
  • 150 грама ренданог сира
  • 3 јаја
  • со
  • бибер
Припрема: 

Помешајте оштро и глатко брашно, додајте со и путер исечен на коцкице и мало воде. Кратко замесите кратко тесто, умотајте га у провидну фолију и ставите у фрижидер на пола сата. Округли калуп премажите путером и утисните тесто. Шунку исећи на коцкице. Помешајте јаја, павлаку, рендани сир и зачините по жељи. На тесто ставите коцке шунке и прелијте мешавином јаја, кајмака и сира. Лагано лупите калуп о сто да поравнате смешу. Пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 200 степени. Послужите топло или хладно.

Пријатно!

Da li znate koje je voće najbolji prijatelj lepote?

Преузмите андроид апликацију.