Пита од спанаћа и сира, али овог пута у здравијој верзији, са резанцима од хељде. Хељда је природно без глутена, богата влакнима и одличан извор минерала попут магнезијума и гвожђа.

Састојци:
- готове коре од хељде
- 400 г младог спанаћа
- 150 г крем сира
- 2 кашике путера
- 150 г кришке белог сира
- 400 г свежег сира
- 2 кашичице соли
- 4 јаја
- 3 кашике маслиновог уља
- 180 г павлаке
- чен белог лука
Припрема:
Спанаћ бланширајте у сланој води, охладите и ситно исецкајте. На уљу и путеру пропржите ситно сецкани бели лук, додајте сецкани спанаћ и лагано промешајте.
Охладите спанаћ, па у посуду са спанаћем додајте крем сир, кришку белог сира, јаја, посолите смесу и лагано промешајте да се добије кремаста смеса.
Коре за питу премажите припремљеном смесом од спанаћа. Увијте у ролну, исеците на дебље кришке и поређајте на плех за печење.
Пеците у рерни на 200 степени око 30 минута. Послужите са свежом салатом или јогуртом по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.