Пита са јабукама на столу, пријатан мирис из кухиње. Постоји нешто у једноставним рецептима које можете спремити за пола сата што одише домаћом атмосфером и што нас неодољиво подсећа на нека лепа прошла времена, а пита са јабукама је неодвојиви део тога.
Састојци:
Тесто:
- 250 грама брашна
- 80 грама шећера
- прстохват соли
- 160 грама хладног маслаца
- 1 јаје
Надев:
- 1 килограм јабука
- 2 кашичице лимуновог сока
- 1 кашичице цимета
- 1 кашичице шећера
Прелив:
- 300 грама киселе павлаке
- 3 јајета
- 100 грама шећера
- 1 кашичица густина
Припрема:
Од састојака умесити тесто. Ставиту на пола сата у фрижидер. Ољуштити јабуке и исећи их на крупне коцке. Посути лимуновим соком, циметом помешаним са шећером. Загрејати рерну на 180 степени. Тесто распоредити у округли калуп. Јабуке ставити преко теста и залити преливом који ћете направити од киселе павлаке, шећера умућених јаја и густина (све измешати и прелити јабуке). Пећи око 60 минута. Након печења оставити нека се мало прохлади у калупу, па извадити колач.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.