Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пиринач са поврћем и пармезаном

Једноставно јело из рерне.
Фото: Pixabay/Jungyeon
Састојци:
  •  150 грама пиринча 
  • 300 грама поврћа по избору (шаргарепа, грашак, кукуруз шећерац, броколи…) 
  • 1 мали лук 
  • 2 чена белог лука 
  • 2 супене кашике уља
  • 1 кашичица соли
  • бибер
  • 1 кашичица куркуме 
  • 250 милилитра супе од поврћа 
  • пармезан
Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени. Пропржите сецкани лук и пред крај додајте бели лук. Склоните са шпорета и пребаците у посуду за печење у коју сте сипали мало уља. Затим додајте опран пиринач, па комбинацију поврћа коју сте одабрали. Све прелијте супом од поврћа, додајте куркуму, посолите и побиберите по укусу. Пећи у загрејаној рерни док не упије сву течност и буде готово. Послужите топло посуто пармезаном.

Пријатно!

Šta je bolje: beli pirinač ili smeđi pirinač?

Преузмите андроид апликацију.