Једноставан рецепт за пире од карфиола.
Састојци:
- 500 грама карфиола
- 40 ренданог пармезана
- 50 грама павлаке за кување
- 1 кашика путера
- 1 чен сецканог белог лука
- 1/4 кашичице бибера
- со
- сецкани свеж першун
Припрема:
Карфиол очистите, раздвојите на цветове, па кувајте у посољеној кључалој води 10 до 12 минута. Уверите се да је карфиол куван док не омекша. Процедити и изгњечити гњечилицом или штапним миксером. Додајте путер, пармезан, павлаку за кување, бели лук, бибер и со по укусу. Затим све добро промешајте, па поспите першуном и послужите као прилог уз све што иначе сервирате уз пире кромпир.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.