Батат је здравија и укуснија алтернатива кромпиру. Слаткастог укуса, засити вас боље од кромпира, а и много је лакши за варење. За припрему нежног пиреа батат је идеалан, а још ако преко додате сушени парадајз, млади лук и свеже поврће, савршена вечера је готова.
Састојци:
- 1 килограм батата
- 200 милилитара млека
- 100 грама сушеног парадајза
- кашика путера или маслиновог уља
- главица црвеног лука
- со и бибер
Припрема:
Скувајте батат у љусци док не постане мекан, око 30 минута. Немојте додавати со у воду. Унапред извадите из фрижидера млеко да не буде хладно. Ситно насецкајте сушени парадајз и црвени лук. Скувани батат пажљиво ољуштите и измиксајте га у блендеру или миксером заједно са млеком. У пире додајте кашику путера или уља, со по укусу и још једном добро промешајте. Ако желите пикантнији укус, додајте и кашићицу карија. Додајте насецкан сушени парадајз и кашиком га помешајте са пиреом. Изручите пире у тањире, поспите преко парадајзом и младим луком. Не заборавите да допуните вечеру свежим поврћем и уживајте.
Преузмите андроид апликацију.