Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пилетина у кари сосу

Пилетина у кари сосу одлично иде уз пиринач.
Фото: Pixabay/sahnyook
Састојци:
  • 500 грама пилећег белог меса
  • 2 зелене паприке
  • 1 црвена паприка
  • 200 милилитра павлаке за кување
  • 1 пуна кашичица карија 
  • 2 кашике маслиновог уља
  • со
  • бибер
  • вегета
Припрема:

Пилетину исећи на коцкице, а паприку на штапиће. Динстајте месо без уља, док не упије сву течност. Додајте маслиново уље и пропржите пилетину, па додајте паприке. Све заједно динстајте око пет минута. Сипати павлаку за кување и све добро измешати. Затим додајте кари, со, бибер и суво биље. Динстати још 10 минута да се сос згусне. Послужите са пиринчем.

Пријатно!

Saveti nutricionista za izbalansiranu ishranu

Преузмите андроид апликацију.