Одличан предлог за ручак. Укусан, мало калорија и пун протеина и здравих масти.
Састојци:
- 600 грама пилећег белог меса
- 1 јаје
- 2 кашике густина
- 4 кашике соја соса
- 1 веза зелених гранчица целера
- 1 млади лук
- 2 црвене паприке
- 2 зелене паприке
- 2 кашике белог вина
- 1 кашика винског сирћета
- 2 кашике шећера
- 1/2 кашичице ђумбира
- 1 шоља печеног кикирикија
- уље
Припрема:
Месо исеците на мање комаде, осушите пешкиром. Умутити јаје, прелити преко меса, посути једном кашиком густина, па додати две кашике соја соса и све добро измешати. Оставите да одстоји најмање пола сата. Исецкајте целер, лук и паприку. У чаши помешати један децилитар хладне воде, кашику густина, две кашике соја соса, вино, сирће и шећер. У великом тигању загрејте уље и у њему пропржите месо. Када добије лепу боју, извадите га на салвету. У истом тигању кратко пропржите поврће, ђумбир и бели лук и прелијте течношћу из чаше. Затим кратко прокувајте. Додајте кикирики непосредно пре сервирања. Послужите уз кувани пиринач.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.