Пилетина и пиринач у овом рецепту претварају се у комбинацију здравља и гурманског ужитка. Пилетина, богата висококвалитетним протеинима и есенцијалним аминокиселинама, подржава регенерацију мишића и јача имуни систем.

Састојци:
- 800 г пилећих батака
- 400 г пиринча
- 1 црвени лук
- 2 чена белог лука
- 2 кашичице соли
- ½ кашичице бибера
- 1 кашика мешавине зачина
- 1 кашика путера
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашика млевене црвене паприке
- 2 кашике парадајз пиреа
Припрема:
На уљу и путеру издинстати сецкани црвени и бели лук.
Додајте парадајз пире и млевену црвену паприку и пиринач да продинстате са поврћем.
Затим зачините сољу и бибером и динстајте око 10 минута.
У дубокој посуди скувајте пилетину са мешавином зачина или поврћем.
У посуду отпорну на рерну сипајте маслиново уље, додајте парени пиринач са поврћем, куване батке и сипајте пилећи темељац.
Све пеците у рерни око 40 минута на 180 степени.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.