Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пилетина са пиринчем

Пилетина и пиринач у овом рецепту претварају се у комбинацију здравља и гурманског ужитка. Пилетина, богата висококвалитетним протеинима и есенцијалним аминокиселинама, подржава регенерацију мишића и јача имуни систем.
Фото: Pixabay/MD-OSMAN-GANI
Састојци:
  • 800 г пилећих батака
  • 400 г пиринча
  • 1 црвени лук
  • 2 чена белог лука
  • 2 кашичице соли
  • ½ кашичице бибера
  • 1 кашика мешавине зачина
  • 1 кашика путера
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика млевене црвене паприке
  • 2 кашике парадајз пиреа
Припрема:

На уљу и путеру издинстати сецкани црвени и бели лук.

Додајте парадајз пире и млевену црвену паприку и пиринач да продинстате са поврћем.

Затим зачините сољу и бибером и динстајте око 10 минута.

У дубокој посуди скувајте пилетину са мешавином зачина или поврћем.

У посуду отпорну на рерну сипајте маслиново уље, додајте парени пиринач са поврћем, куване батке и сипајте пилећи темељац.

Све пеците у рерни око 40 минута на 180 степени.

Пријатно!

Recept dana: Maskarpone

Преузмите андроид апликацију.