Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пилетина са печуркама и павлаком

Ово јело је кремасто, укусно и одлично може послужити за каснији ручак или вечеру. Јело се врло лако спрема и за његову припрему није потребно много састојака.
Фото: Pixabay/AlbanyColley
Састојци:
  • 400 грама пилетине (бело месо)
  • 1 паковање печурака
  • 1 мала павлака за кување
  • 4 кашике брашна
  • со
  • бибер
  • суви биљни зачин
  • кари
  • млевени босиљак
  • маслиново уље
  • лимун
Припрема:

Пилећи филе сеците на шницле, зачинити, прелити са мало маслиновог уља и оставити да одстоји. Печурке исецкати и издинстати на мало уља. Зачинити их.
Када је пилетина одстојала сваки комадић умочити у брашно са свих страна и спустати на врело уље (не пуно уља). Када их све спустите испеците их са свих страна.
Када је пилетина готова, сипати печурке у месо и додати мало воде. Смањити, поклопити и оставити да се укрчка и да вода мало испари.
Пред крај, сипати павлаку за кување, мало воде и нацедити пола лимуна. Зачините са сољу, сувим зачином, кашичицом или више босиљка, прстохватом карија. Оставите на лаганој ватри да се укува.

Пријатно!

Recept dana: Cake pops, omiljeni dečiji slatkiš na štapiću

Преузмите андроид апликацију.