Месо и зелено поврће, увек добар предлог за ручак.
Састојци:
- 2 пилећа филета
- 1 кашика меда
- 1 кашичица сувог биљног зачина
- со бибер
- 1/2 лимуна
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 чен белог лука
- 400 грама броколија
- чили
- со
- 1 кашика прженог сусама
Припрема:
Пилетину исеците на коцкице и ставите у чинију. Додајте мед, суви биљни зачин, посолите, поспите бибером, покапајте лимуновим соком и додајте кашичицу маслиновог уља. Промешајте и оставите да се маринира 10 до 20 минута. Броколи исећи на цветове и ставити у посољену кључалу воду, па кратко кувати док не остане хрскав, па оцедити. Охладите га под текућом хладном водом да зауставите загревање и сачувате зелену боју. Загрејте две кашике маслиновог уља у великом тигању и додајте пилетину. Пржите до златне боје, повремено мешајући. Пред крај додајте протиснути бели лук, броколи и наставите да све заједно динстате. Посути јело мешавином чилија и соли. На крају поспите сусамом и послужите топло.
Пријатно!
Gde se opustiti i rashladiti uz dobro premijum i kraft pivo?
Преузмите андроид апликацију.