Пилетина „ожени ме“ постаје све популарнија на друштвеним мрежама.
Састојци:
- три велика комада пилећих прса или шест пилећих филета претходно осушених кухињском крпом
- мало соли и црног бибера
- 30 грама брашна
- 45 милилитара маслиновог уља
- 40 грама несланог путера
- три чена белог лука
- кашика парадајз соса
- 1/2 кашичице сушеног оригана
- мало црвене паприке (опционо)
- 240 милилитара пилећег бујона
- 120-180 милилитара павлаке
- 40 грама пармезана
- 70 грама сушеног парадајза
- мало босиљка
Припрема:
Ако користите пилећа прса, почните од најдебљег краја и исеците сваки комад пилећих прса хоризонтално на пола, тако да на крају добијете укупно шест комада. Добро их посолите и побиберите са обе стране. У тањир ставите брашно и у њега уваљајте сваки комад фила. Затим их поређајте на велики тањир. Загрејте уље у великом тигању на средње јакој ватри. Када је вруће, смањите ватру и додајте путер. Пржите месо са једне и друге стране док не порумени (око пет минута). Додајте уље по потреби. Месо поређајте на тањир. Смањите ватру, додајте бели лук и динстајте око два минута. Додајте парадајз сос и динстајте два минута уз мешање. По жељи додајте црвену паприку и оригано. Појачајте ватру на средњу и додајте темељац. Оставите да се кува око пет минута, односно док се течност не смањи на пола. Додајте павлаку и лагано мешајте док се сос не згусне, око три минута. Умешајте пармезан и сушени парадајз. Вратите пилетину у тигањ и кувајте око четири минута. Уклоните са ватре и послужите са босиљком.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.