Ако немате инспирацију за припрему пилећег филеа, доносимо вам идеју како да га учините занимљивим. Хрскаву пилетину прелијте слатким сосом од цитруса и послужите уз пиринач, резанце или прилог по жељи.
Састојци:
- 350 мл воде
- ½ наранџе
- ½ лимуна
- 80 мл сирћета
- 3 кашике соја соса
- 1 кашика рендане коре поморанџе
- 100 грама смеђег шећера
- мало свежег ђумбира
- 1 чен белог лука
- 20 зеленог лука
- 3 кашике кукурузног скроба
- 2 кашике воде
- 450 грама пилећег филеа исеченог на коцкице
- 150 грама обичног брашна
- ¾ кашичице соли
- ¾ кашичице бибера
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 кашика семена сусама
Припрема:
Кору поморанџе нарендајте, па половину наранџе и лимуна исцедите да добијете сок. Нарендати ђумбир, исецкати или исецкати бели лук, а млади лук исећи на колутиће. Загрејте тигањ на средњој ватри и додајте воду, сок од поморанџе, лимунов сок, пиринчано сирће и соја сос. Умешајте 1 кашику коре поморанџе, смеђи шећер, ђумбир, бели лук, млади лук и љуспице чилија. Промешајте, па када сос проври склоните са ватре и охладите 15 минута. Ставите исечене комаде пилетине у пластичну кесу која се може поново затворити и у њу додајте 230 мл охлађеног соса, а остатак сачувајте. Ставите у фрижидер на 2 сата. У другој пластичној кеси помешајте брашно, со и бибер. Додајте маринирану пилетину, затворите кесу и добро протресите. Загрејте маслиново уље на средње јакој ватри и пржите пилетину, често мешајући, отприлике 8-10 минута или док не порумени. Печену пилетину пребаците на тањир и прекријте фолијом. У исти тигањ додајте остатак соса и мешајте док не проври. Помешајте кукурузни скроб и воду у малој посуди, па додајте у сос. Смањите ватру, додајте печену пилетину и динстајте 5 минута, повремено мешајући. Послужите са пиринчем или резанцима, а по жељи поспите месо сусамом.
Пријатно!
Pet saveta za savršene palačinke: Važno je koliko puta ćete da ih okrenete
Преузмите андроид апликацију.