Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пилетина на азијски начин

Ако немате инспирацију за припрему пилећег филеа, доносимо вам идеју како да га учините занимљивим. Хрскаву пилетину прелијте слатким сосом од цитруса и послужите уз пиринач, резанце или прилог по жељи.
Фото: Pixabay/cegoh
Састојци:
  • 350 мл воде
  • ½ наранџе
  • ½ лимуна
  • 80 мл сирћета
  • 3 кашике соја соса
  • 1 кашика рендане коре поморанџе
  • 100 грама смеђег шећера
  • мало свежег ђумбира
  • 1 чен белог лука
  • 20 зеленог лука
  • 3 кашике кукурузног скроба
  • 2 кашике воде
  • 450 грама пилећег филеа исеченог на коцкице
  • 150 грама обичног брашна
  • ¾ кашичице соли
  • ¾ кашичице бибера
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика семена сусама 
Припрема:

Кору поморанџе нарендајте, па половину наранџе и лимуна исцедите да добијете сок. Нарендати ђумбир, исецкати или исецкати бели лук, а млади лук исећи на колутиће. Загрејте тигањ на средњој ватри и додајте воду, сок од поморанџе, лимунов сок, пиринчано сирће и соја сос. Умешајте 1 кашику коре поморанџе, смеђи шећер, ђумбир, бели лук, млади лук и љуспице чилија. Промешајте, па када сос проври склоните са ватре и охладите 15 минута. Ставите исечене комаде пилетине у пластичну кесу која се може поново затворити и у њу додајте 230 мл охлађеног соса, а остатак сачувајте. Ставите у фрижидер на 2 сата. У другој пластичној кеси помешајте брашно, со и бибер. Додајте маринирану пилетину, затворите кесу и добро протресите. Загрејте маслиново уље на средње јакој ватри и пржите пилетину, често мешајући, отприлике 8-10 минута или док не порумени. Печену пилетину пребаците на тањир и прекријте фолијом. У исти тигањ додајте остатак соса и мешајте док не проври. Помешајте кукурузни скроб и воду у малој посуди, па додајте у сос. Смањите ватру, додајте печену пилетину и динстајте 5 минута, повремено мешајући. Послужите са пиринчем или резанцима, а по жељи поспите месо сусамом.

Пријатно!

Pet saveta za savršene palačinke: Važno je koliko puta ćete da ih okrenete

Преузмите андроид апликацију.