Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пилећи запечени батаци са качкаваљем

Запечени батаци са качкаваљем су изненађење на празничној трпези какво до сада нисте имали. Укусни хрскави батаци направиће од ваше трпезе нешто посебно.
Фото: Pexels/EnginAkyurt
Састојци:
  • 700 грама батака
  • 600 грама лука
  • ½ л павлаке за кување
  • 200 грама ренданог качкаваља
  • сецкани першун
  • со и бибер по укусу
  • мешавина зачина по укусу
  • брашно
  • путер
Припрема:

Батаке зачинити сољу, бибером и мешавином зачина по укусу, уваљати у брашно и кратко пропржити на врелом путеру. Лук исећи на режњеве и продинстати на путеру док не постане стакласт. Подмазати тепсију1 и у њу ређати на пола печене батаке. Преко батака распоредити продинстан лук. Све залити павлаком и оставити у фрижидеру да одстоји преко целе ноћи. Пре печења посути рендани качкаваљ и пећи 25 минута у рерни загрејаној на 200 степени.

Пријатно!

Evo zašto je piletina omiljena na meniju svake porodice

Преузмите андроид апликацију.