Запечени батаци са качкаваљем су изненађење на празничној трпези какво до сада нисте имали. Укусни хрскави батаци направиће од ваше трпезе нешто посебно.
Састојци:
- 700 грама батака
- 600 грама лука
- ½ л павлаке за кување
- 200 грама ренданог качкаваља
- сецкани першун
- со и бибер по укусу
- мешавина зачина по укусу
- брашно
- путер
Припрема:
Батаке зачинити сољу, бибером и мешавином зачина по укусу, уваљати у брашно и кратко пропржити на врелом путеру. Лук исећи на режњеве и продинстати на путеру док не постане стакласт. Подмазати тепсију1 и у њу ређати на пола печене батаке. Преко батака распоредити продинстан лук. Све залити павлаком и оставити у фрижидеру да одстоји преко целе ноћи. Пре печења посути рендани качкаваљ и пећи 25 минута у рерни загрејаној на 200 степени.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.