Ароматични пилећи рижото је одличан избор за лаган и здрав ручак. Да бисте добили укусан и кремаст рижото, важно је промешати и проверити количину воде и саму кување пиринча.
Састојци:
- 700 грама пилетине (бело месо и/или пилећи бутови без костију)
- 300 грама пиринча
- 1 црвени лук
- 2 средње шаргарепе
- 200 грама смрзнутог грашка
- 1 литар воде
- 2 кашичице Вегете
- 1/2 кашичице соли
- прстохват зеленог бибера
- прстохват белог лука у гранулама
Припрема:
Црни лук ситно исецкати и ставити на загрејано уље. Сачекајте да мало омекша и додајте ситно исецкану шаргарепу и грашак. Пилетину исећи на ситне комаде и додати лук и поврће да се све заједно динста. Сипајте са шест децилитра воде, промешајте, поклопите и оставите да се крчка око пола сата. Након 30 минута кувања, пилетини и поврћу додајте пиринач и све промешајте. Ако је потребно, додајте воду да покрије све састојке. Додајте зачине и повремено мешајте да се пиринач не лепи. Све заједно кувајте још 20-30 минута.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.