Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пилећи „Cordon bleu“

Пилећи „Cordon bleu“  jе специјалитет који ће сигурно одушевити ваше укућане, али и госте.
Фото: Pixabay/ ReinhardThrainer
Састојци:
  • 4 пилећих филета
  • бибер
  • 3 кашичице вегете
  • 2 кашике отопљеног путера
  • 2 чена белог лука
  • 100 грама прашке шунке
  • 100 грама сира качкаваља сецканог на листице
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 80 грама презли
  • 2 кашичице пармезана
Припрема:

Пилеће филете ставите и истуците их чекићем за месо у танак одрезак. Месо побиберите и поспите са 1 кашичицом вегете.
У посуду ставите воду, 2 кашичице вегете, отопљени путер, испасирани бели лук. Загрејте до врења и кувајте неколико минута.
Припремите смесу за панирање тако што ћете помешати презлу и сир пармезан.
На пилећи филе положите листић прашке шунке, преко листић сира, пресавијте у одрезак и учврстите чачкалицама.
Припремљено месо умочите у текућу смесу, а затим у смесу за панирање. Паниране одреске сложите у тепсију премазану маслиновим уљем.
Прелијте остатком текуће смесе и пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 45 минута.

Пријатно!

Recept dana: Spanać sa belim lukom na mleku

Преузмите андроид апликацију.