Батаци у карамелизованом луку, јер са припремом јела у комбинацији са луком нема грешке.
Састојци:
- 10 пилећих батака
- 3 главице црног лука
- 10 ченова белог лука
- 300 милилитара бистре пилеће супе или воде
- 3 листа ловора
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашика алеве паприке
- 1 кашичица мајчине душице
- вегета, со и бибер по укусу
- 1 кашичица шећера
Припрема:
Батаке опрати, просушити их убрусима и зачинити бибером и сољу. Пропржити их са свих страна док не порумене и одложити их. У истом уљу пропржити уситњени бели и црни лук исецкан на листиће, додати ловор, остале зачине, шећер и динстати док лук не омекша.
Карамелизован лук јелу даје посебан укус. Пилеће батаци у карамелизованом луку су спремни за дегустацију.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.