Један од дражих гурманлука свакако је Карађорђева шницла. Ово је један од најстаријих српских рецепата, који датира још из педесетих година прошлог века, а смислио га је лично Титов кувар, чувени Милован Мића Стојановић.

Сама припрема овог врсног специјалитета спада у средње захтевне, мада се у њој могу опробати и почетници.
Постоји више начина на који може да се спрема ова популарна шницла, а данас је пред вама мало другачији рецепт, где је главна звезда приче пилеће бело месо.
Уз Карађорђеве шницле од белог меса као прилог можете послужити барено поврће и крокете од кромпира, а након савршеног ручка, иде и савршен десерт – павлова торта са плазма филом и јагодама.
Састојци:
4 шницле пилећег белог меса
4 кашике кајмака
8 листића шунке
8 листића качкаваља
2 јајета
презле, со, бибер,
За тартар сос:
4 кисела краставца
100 г мајонеза
мало белог вина
мало мирођије
Припрема:
Шницле мало излупајте, посолите и побиберите. Све то добро утрљајте да што боље упије и оставите мало да одстоји.
Сваку шницлу премажите кајмаком, поређајте шунку, па преко качкаваљ.
Крајеве шницли савијте мало према унутра и увијте у ролат. Након тога уваљајте их у брашно, јаја, презле.
У дубљем тигању добро загрејте уље, поређајте шницле и испеците.
Тартар сос можете припремити тако што ћете краставце изрендати, додати им мајонез, мало вина и мирођије па све умешајте.
Када се шницле прохладе, прелијте их тартар сосом и послужите.
Бон апетит!
Zdravlje na tanjiru: Zašta je paradajz najzdravija namirnica
Преузмите андроид апликацију.