Овај рецепт за пилав са меканим јунећим месом, поврћем и домаћом јунећом супом идеалан је предлог за данашњи ручак.
Састојци:
- ½ килограма јунећег меса
- веза зелена за супу
- 1 главица црног лука
- 250 грама пиринча
- 2 свеже шаргарепе
- 1 литар бистре говеђе супе
- свеж першунов лист
- лимунов сок
- 6 кашика маслиновог уља
- со, вегета и бибер по укусу
Припрема:
Добро очистите и оперите зелен за супу. Заједно са јунећим месом кувајте супу док месо не постане мекано и не почне да се распада. Процедите супу. Извадите месо из супе и исцепкајте га на мање комаде величине залогаја. Одвојте литар супе у страну, а остатак супе закувајте са резанцима. На загрејаном уљу пропржите сецкани црни лук док не омекша.
Динстаном луку додајте опран, процеђен и крпом просушен пиринач и наставите динстање док пиринач не постане стакласт, па додајте шаргарепу исечену на колутове.Све добро промешајте, налијте пиринач са око 700 милилитара бистре супе и уз стално мешање наставите динстање око 10 минута.
На крају додајемо цепкано јунеће месо, ситно сецкан свеж першунов лист по укусу, зачинимо по укусу, све добро промешамо и садржај сипамо у ватросталну посуду. Пиринач у ватросталној посуди прелијемо остатком супе, промешамо и запечемо у загрејаној рерни на 180 степени око 30-45 минута. Пре сервирања пилав прелијте соком од лимуна и послужите са кришком лимуна.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.