Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пихтије

Традиционално јело од куваног меса без којег се зима и празници не могу замислити.
Фото: Pixabay/Zozz_
Састојци:
  • свињски бутови и коленице
  • говеђа коленица 
  • ловор
  • бибер 
  • бели лук
  • со
  • љута млевена паприка
Припрема:

Свињске бутекице и коленицу оперите, ставите у шерпу, додајте јунећу коченицу, ловоров лист и бибер, па подлијте водом и кувајте на лаганој ватри док месо не омекша и не почне да се одваја од костију.  Охладите, па течност процедите и поново сипајте у дубоку посуду да проври. У међувремену одвојите кожу и месо од костију, па исецкајте, као што бисте сецкали месо са говеђе коленице. На дно посуде у којој ће бити хладно распоредите месо (и рендану кожу по жељи). У плех за печење сипајте кључалу течност, па проверите да ли се добро залепи. Скините са шпорета и сипајте очишћени и ситно исецкани бели лук, као и со по укусу. Ако волите да су похтије мало мекше, додајте још воде и оставите да проври. Све добро измешати и сипати у чинију преко меса. Оставите да се охлади, а затим посуду са пихтијама пребаците у фрижидер да одстоји преко ноћи. Сутрадан кашиком скините слој масноће која може да се „ухвати” по површини, поспите их љутом паприком, исеците и послужите.

Пихтије одлично иду уз проју и кисели купус.

Пријатно!

Kako da napravite dresing za Cezar salatu

Преузмите андроид апликацију.