Брзи оброци током лета су алтернатива за многе људе, а међу њима се издваја пица од тиквица. Ово јело се припрема за само пола сата, а укус остаје у сећању заувек, па се очекује да ћете ово јело припремати изнова и изнова.

Састојци:
- Један црни лук
- 3-4 кашике уља
- 2 чена белог лука
- једна шаргарепа
- једна црвена паприка
- једна жута или црвена паприка
- једна тиквица
- једна кашика соли
- црни бибер
- две гранчице босиљка
- четири јаја
- пола кашике соли
- једна чаша млека
- једна шоља брашна
- једна кашика прашка за пециво
- першун
- чедар сир
Припрема:
Током припреме, потребно је исецкати црни лук и пропржити га, а за то време исецкати бели лук, па све заједно додати.
Након тога, додати исецкану шаргарепу, паприку и тиквице.
Зачинити, додати со и бибер и оставити све да се пржи неколико минута пре него што додате свежи босиљак.
Поред тога, припремите плех за печење и обложите га папиром за печење, па сипајте смесу на њега.
У посебној посуди умутите јаја, со, бибер, млеко, брашно и прашак за пециво, и када се све сједини, сипајте поврће у плех.
Пеците пицу на 190 степени око пола сата, а пред крај додајте чедар преко пице и вратите у рерну на још 10 минута.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.