Када ћете направити пицу ако не на Међународни дан пице.
Састојци за тесто:
- 1 килограм росејаног меког брашна тип 400
- 3 супене кашике маслиновог уља
- 1 пакетић свежег квасца
- 1 кашичица шећера
- 20 грама соли
- 600 милилитара млаке воде
Састојци за сос:
- конзерва пелата
- 2 кашике маслиновог уља
- прстохват соли
- свеж босиљак
Састојци за надев:
- 50 грама моцарела сира
- 80 грама качкаваља
- 40 грама печурака
- 25 грама кулена
- 50 грама шунке
- 2 маслине
Припрема:
У посуду са млаком водом додајте шећер, прстохват брашна, измрвите квасац па промешајте и пустите око 30 минута да надође. У брашно сипајте со, надошли квасац и уље. Све измешајте варјачом уз лагано додавање воде и пустите смесу да одстоји 5 минута. После тога наставите да га месите уз додавање воде ако је потребно. Тесто месите бар 15 минута на побрашњеној радној површини док не постане глатко и мекано, па га оставите да одстоји око 30 минута. Затим га поново премесите и формирајте лоптице жељене величине. Преко векни пребаците влажну памучну крпу и оставите око 20 минута да надођу. Рукама формирајте пицу и филујте по жељи. Круцијална ствар је температура пећнице, што је виша то је боље. Минимална температура да не добијете „пица хлеб“ је да рерна буде загрејана на 250 степени. Уколико имате јачу рерну још боље. Пеците десетак минута.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.