Фантастичне переце са сиром, белим луком и сусамом.
Састојци:
- 600 грама брашна
- 1 суви квасац
- 1 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 4 кашике маслиновог уља
- 180 милитара млека
- око 150 милилитара топле воде
- 400 грама моцареле
- 3 кашике растопљеног путера
- 1 кашичица белог лука у праху
- 2 кашичице семена сусама
- 90 грама ренданог пармезана
Припрема:
Додати инстант квасац, шећер, со, маслиново уље, топло млеко и уз додатак топле воде (миксером) умесити глатко, мекше тесто. Оставите поклопљено на топлом месту да нарасте око 60 минута. Затим замесити тесто, развући га у облику правоугаоника на дебљину од пола центиметра, па исећи траке ширине два центиметра. Сваку траку рукама мало раширите и у средину ставите рендану моцарелу. Стисните крајеве око моцареле тако да добијете дугачке ролнице. Од њих формирајте презле и поређајте их у плех обложен папиром за печење. Помешајте растопљени путер, бели лук у праху и сусам. Њиме премазати поређане презле. Поспите ренданим пармезаном. Пеците 20 минута у рерни загрејаној на 200 степени док не постану лепи.
Пријатно!
Plastična kesa je ubedljivo najgora opcija: Ovo je najbolji način za čuvanje hleba
Преузмите андроид апликацију.