Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пене са пестом

Песто је један од омиљених прелива, можете га комбиновати у разним јелима, одлично иде са брускетима, пилетином и пастама. Наш данашњи предлог су пене са песто сосом.
Фото: Pixabay/Andy333
Састојци:
  • 2 шоље листова свежег босиљка
  • 4 чена белог лука
  • 1/2 шоље маслиновог уља
  • 40 грама кикирикија
  • 40 грама ораха
  • 1/2 шоље пармезана
  •  со
  • бибер
  • према потреби воде
  • 10 листова свеже нане
Припрема:

У блендер додати листове свежег босиљка, нане, кикирики, орахе, бели лук и све то уситните.
Затим додати пармезан и маслиново уље, поново изблендати и зачинити по укусу. Уколико је потребно додајте и мало воде да бисте добили конзистенцију глатке пасте.
Овако направљен сос прелите преко обарених пена. Ако вам остане соса можете га чувати у фрижидеру и до 15 дана.

Пријатно!

Nemojte da bacate vodu od krompira, iskoristite je da poboljšate ukus jelima

Преузмите андроид апликацију.