Пене у љутом парадајз сосу. Ово је идеалан ручак за љубитеље љуте хране.
Састојци:
- 2 кашикемаслиновог уља
- 1 кашичица туцане љуте паприке
- 2 чена белог лука
- 400 грама
- конзервираног парадајза
- 200 грама пене тестенине
- 1/4 кашике црвеног винског сирћета
- шака босиљка (или першуна)
Припрема:
Загрејте уље у тигању на средњој ватри и додајте љуту папричицу. Кад почне да тамни, умешајте бели лук и пржите све док благо не промени боју. Онда додајте парадајз и посолите, варјачом ситнећи крупније комаде. Крчкајте 15 минута, док у посебном лонцу пуном кључале, добро посољене воде, кувате тестенину. Док се она скува „al dente“, сос би требало да се згусне. Ако вам делује превише густо, додајте мало воде у којој се тестенина кувала. Умешајте сирће и зачините по укусу. Онда оцедите пене и умешајте их у сос. Мешајте на топлој рингли док сос не обложи сваки комад тестенине, а онда изделите у чиније и поспите по мало маслиновог уља по свакој. Преко искидајте и свеже листиће босиљка.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.