Печена пилетина са поврћем и медитеранским зачинима савршено комбинује богат укус и једноставну припрему. Ово јело на вашу трпезу уноси дашак Медитерана, а припрема је толико једноставна да ћете имати више времена за опуштање и дружење. Испробајте овај рецепт који комбинује сочну пилетину, мирисне зачине и разноврсно поврће које се топи у устима.
Састојци:
- 1 целo пиле
- 4 средња кромпира
- 2 шаргарепе
- 1 црвена паприка
- 1 тиквица
- 1 главица црвеног лука
- 4 чена белог лука
- 2 кашике маслиновог уља
- сок од 1 лимуна
- 1 кашика сушеног оригана
- 1 кашика сушеног тимијана
- 1 кашичица рузмарина
- со и свеже млевени црни бибер по жељи
Припрема:
Оперите пилетину, осушите и премажите маслиновим уљем. Утрљајте со, бибер, оригано, тимијан и рузмарин. Очистите и исеците поврће на комаде сличне величине како би се равномерно кувало.
Ставите поврће (кромпир, шаргарепу, паприку, тиквице, црни и бели лук) у дубоку посуду за печење. Прелијте са мало маслиновог уља, посолите и побиберите и добро промешајте.
На поврће ставите пилетину и прелијте лимуновим соком.
Загрејте рерну на 200 степени. Покријте посуду алуминијумском фолијом и пеците 45 минута.
Након 45 минута скините фолију и наставите да печете још 30 минута, док пилетина не порумени, а поврће омекша.
Пилетину исећи на комаде, послужити са печеним поврћем и прелити соковима из тигања. У јело можете додати и зелену салату као лагани прилог.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.