Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Печени кромпир са тајним састојком

Печени кромпир је један од омиљених прилога. Иде уз сва јела од меса и одлично иде уз сезонске салате. Међутим, многе домаћице имају проблем у припреми јер се слепи током печења и није довољно хрскав. Да вам се то не би десило, делимо са вама проверени рецепт.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • 1 килограма кромпира
  • 2 кашике кукурузног брашна
  • 100 милилитра уља 
  • со
  • зачинско биље 
Припрема:

Кромпир ољуштите, исеците на четвртине и бланширајте у мало посољеној води. Затим пребаците у цедиљку, мало охладите и поспите кукурузним брашном. Протресите цедиљку да кромпир буде што више премазан брашном са свих страна. Укључите рерну на 220 степени, науљите тепсију у којој ћете пећи кромпир, па ставите у рерну. Тек када се уље загреје, извадите плех из рерне, ставите кромпир и вратите у рерну да порумени, али смањите температуру на 200 степени. Ако волите зачинско биље, додајте их чим кромпир пребаците у врели тигањ. Ако кромпир ставите у плех са хладним уљем, при печењу ће се слепити и распасти када га извадите. Врући тигањ са загрејаним уљем обезбеђује да се кромпир током печења не лепи за тепсију. После двадесетак минута, кромпир треба да буде печен, златан и хрскав. Послужите док је још топло.

Пријатно!

Povrće bogato gvožđem: Idealno za sve one koji ne jedu meso

Преузмите андроид апликацију.