Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Печене палачинке пуњене млевеним месом

За данашњи ручак предлажемо укусне печене палачинке пуњене млевеним месом, преливене богатим парадајз сосом и сиром.
Ово јело је идеално за ручак, вечеру или посебне прилике када желите да обрадујете своју породицу или госте топлим, сочним и богатим грицкалицама. У наставку је рецепт за припрему овог јела.
Фото: Pixabay/erikatanith
Састојци:
  • 2 главице црног лука
  • 800 г мешаног млевеног меса
  • 1 кашика пасираног парадајза
  • 200 г свежег чери парадајза
  • 250 мл воде
  • 1 коцка за повртну супу
  • 200 г ренданог Гауда сира
  • 1 кашика мешаних зачина
  • со
  • бибер
Припрема:

Ситно исецкајте црни лук и пржите га на мало уља док не омекша. Додајте млевено месо и наставите да динстате док не порумени. Када је готово, склоните са ватре и оставите са стране.

Пропржите другу половину црног лука са мешавином зачина, сољу и бибером на мало уља. Када црни лук омекша, додајте пасирани парадајз и кратко промешајте. Затим додајте ситно исецкани чери парадајз, воду и повртни фонд. Кувајте на лаганој ватри око 10 минута. Добијени сос поделите на два једнака дела – у један део додајте припремљено месо и промешајте, док други део оставите са стране.

Припремите палачинке мало дебље него обично. Сваку палачинку напуните припремљеном мешавином меса и соса, па их поређајте у посуду за печење.
Преостали сос прелијте преко палачинки у посуди, па поспите ренданим сиром. Пеците у загрејаној рерни на 200°C око 20 минута, док се сир лепо не отопи и не порумени.

Пре сервирања, палачинке можете украсити свежим зачинским биљем као што су першун или босиљак. Послужите топле са салатом по вашем избору.

Пријатно!

Летњи коктели: Колико калорија имају и који треба преферирати

Преузмите андроид апликацију.