Oпште је познато да су паштете последње што треба јести, тако да, ако их волите, решење је да је их сами направите.
Тако што ћете користити проверене састојке, сами бирате њен садржај и зачине и оно што је најбоље, добијате паштету по свом укусу. Паштета од пилеће џигерице прави се лако, а ово је само један од начина на који то можете учинити.
Састојци:
- 1 килограм пилеће џигерице
- 150 грама сланине
- 1 веза першуна
- 1 чаша вина
- 4 јајета
- 1 туба мајонеза
- 5 киселих краставаца
- 1 кашика капра
- 2 кашике сенфа
- 1 цела кисела павлака
- сок од целог лимуна
- со и бибер
Припрема:
Џигерицу ставите да се динста на претходно испрженој сланини. Додајте вино, першун, со и бибер.
Динстајте 15 минута. Охладите џигерицу са сланином и уситните у блендеру. Такође додајте капар, тврдо кувана јаја, краставце. Овој сједињеној маси додајте павлаку, сок од лимуна, сенф и мајонез.
Оставите паштету у фрижидер на 24 сата , када се охлади служите је уз тост хлеб.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.