Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Паста са сосом од лимуна

Лагана паста пореклом са обале Амалфи.
Фото: Pixabay/Security
Састојци:
  • 1 лимун
  • мало пармезана
  • 1-2 кашике путера
  • 250 грама шпагета
  • со
Припрема:

Нарендајте пармезан и лимунову кору, али само жути део, па исцедите лимун у чашу. Тестенину ставите да се кува у кључалу посољену воду и кувајте према упутству на паковању. Мало пре него што су шпагети готови, загрејте тигањ неколико минута на умереној температури, па додајте једну до две кашике путера и рендану лимунову кору. Оставите на шпорету неколико тренутака, само док се путер не отопи, па угасите шпорет. Додајте једну кутлачу воде у којој се кувала тестенина. Када је тестенина „ал денте“, извадите је и ставите у шерпу (воду у којој се кувала не бацајте), па све добро промешајте. Затим додајте лимунов сок и поново промешајте. Додајте пармезан и промешајте. Додајте још мало воде из пасте, па поново промешајте. За ово јело сос се прави од пармезана, који се меша са водом од кувања и лимуновим соком. Воде треба додати колико и пармезана. Ово можете поновити неколико пута док не добијете жељену густоћу соса. Имајте на уму да се хлађење соса брзо згусне, тако да на крају добијете текстуру која вам се чини превише ретка. Послужите топло, посуто пармезаном.

Пријатно!

Pojeli ste previše limuna? Evo šta može da vam se desi!

Преузмите андроид апликацију.