Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Паста карбонара

Традиционално јело италијанске кухиње. Укусна и сочна тестенина са фантастичним укусом сланине и пармезана. Једноставан и брз ручак на вашем столу за 30 минута.
Фото: Pixabay/marker_photography
Састојци:
  • паковање шпагета
  • 3 кашике уља
  • 350 грама сланине
  • 1 чен белог лука
  • со и бибер, першунов лист
  • 30 грама пармезана
  • 2 жуманцета
  • 6 кашика павлаке
Припрема:

Убаците шпагете у прокључалу воду.
Загрејте мало маслиновог уља у тигању и убаците исецкану сланину на коцкице, а затим је побиберите.
Исецкајте бели лук на листиће и додајте сланини.
У посуди у којој сте издвојили жуманца додајте нарендан пармезан и павлаку.
Све то сједините и додајте мало воде и поново промешајте.
Узмите око 10 кашика воде у којој се кувају шпагете и ставите у тигањ са сланином и белим луком.
Када шпагете буду куване, процедите их и додајте у тигањ са састојцима.
Све то добро измешајте, додајте смесу са жуманцима, па поново промешајте.
Кратко кувајте и шпагете су готове.

Пријатно!

 

Преузмите андроид апликацију.