Паприке пуњене кромпиром су добар предлог за ручак када желите укусан и сочан оброк без меса. Штавише, ово јело је веома економично и заситнo, а за његову припрему нису потребне никакве посебне вештине.

Састојци:
- 1,2 килограма кромпира
- две шаргарепе
- неколико паприка
- један црвени лук
- три чена белог лука
- 50 грама отопљеног путера
- три кашике уља
- 100 милилитара воде
- две кашике вегетаријанске
- паприке
Припрема:
Ољуштите кромпир, шаргарепу, црвени и бели лук, па све исецкајте и сједините у великој посуди.
Додајте зачине по избору, отопљени путер и уље. Укључите рерну на 250 степени и оставите је да се греје док чистите паприке.
Након што их очистите, напуните паприке смесом и поређајте их у плех који сте претходно намазали уљем.
Остатак смесе распоредите по плеху, паприке премажите додатним уљем, а затим равномерно распоредите 100 милилитара воде по плеху. Ставите у рерну и пеците око 40 минута на истој температури.
Пријатно!
Да ли пијете кафу на празан стомак? Додајте ово да бисте спречили нагли пораст кортизола
Преузмите андроид апликацију.