Панцероте су многима омиљено јело из детињства, а када одрастемо према њима се гаји посебна љубав.
Састојци:
За тесто:
- 4 децилитара млека
- 2 децилитара воде
- 2 децилитара уља
- 1 квасац
- 1 кашика шећера
- 2 кашичице соли
- 1 килограм брашна
За пуњење:
- 1 павлака
- 200-300 грама саламе
- 200 грама шунке (суве)
- мало кечапа
- мало оригана
За премазивање:
- 1 јаје
- мало сусама
Припрема:
Сјединити млеко и воду, додати шећер па смлачити. Затим ставити квасац да надође. У посуду за мешење теста ставити надошао квасац, уље, со и додавати брашно и умесити глатко тесто. Тесто оставити неких 20-ак минута да нарасте. Павлаку умутити кашиком, па додати изрендану саламу, ситно сецкану шунку и мало кечапа и оригана. Све сјединити. Затим оклагијом развући тесто у правоугаоник (дебљине 0,5 мм) и калупом вадити кругове. На сваки круг ставити по кашику фила и преклопити панцероту. Крајеве притиснути виљушком, да се не би отворили. Панцероте ређати у плех и оставити да одстоје још некик 20 минута. Затим их премазати умућеним јајетом и посути сусамом. Пећи у рерни претходно загрејаној на 220 степени док не порумене.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.