Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Панцероте из рерне

Панцероте су многима омиљено јело из детињства, а када одрастемо према њима се гаји посебна љубав.
Фото: Pixabay/Deutsch_LionHeart
Састојци:

За тесто:

  • 4 децилитара млека
  • 2 децилитара воде
  • 2 децилитара уља
  • 1 квасац
  • 1 кашика шећера
  • 2 кашичице соли
  • 1 килограм брашна

За пуњење:

  • 1 павлака
  • 200-300 грама саламе
  • 200 грама шунке (суве)
  • мало кечапа
  • мало оригана

За премазивање:

  • 1 јаје
  • мало сусама
Припрема:

Сјединити млеко и воду, додати шећер па смлачити. Затим ставити квасац да надође. У посуду за мешење теста ставити надошао квасац, уље, со и додавати брашно и умесити глатко тесто. Тесто оставити неких 20-ак минута да нарасте. Павлаку умутити кашиком, па додати изрендану саламу, ситно сецкану шунку и мало кечапа и оригана. Све сјединити. Затим оклагијом развући тесто у правоугаоник (дебљине 0,5 мм) и калупом вадити кругове. На сваки круг ставити по кашику фила и преклопити панцероту. Крајеве притиснути виљушком, да се не би отворили. Панцероте ређати у плех и оставити да одстоје још некик 20 минута. Затим их премазати умућеним јајетом и посути сусамом. Пећи у рерни претходно загрејаној на 220 степени док не порумене.

Пријатно!

Kako pripremiti artičoke da bi svaki put bile ukusne?

Преузмите андроид апликацију.