Да ли волите и палачинке и тиквице? Па зашто их не комбиновати и испробати овај сјајан рецепт? Палачинке са тиквицама су заиста разноврсне, па их можете јести за доручак, ручак и вечеру.
Састојци:
- 3 јаја
- 350 милилитара млека
- 100 милилитара минералне воде
- 1 тиквица средње величине
- мало отопљеног путера
- 100 грама оштрог брашна
- со
- бибер
- мало сецканог свежег копра
- маст за печење палачинки
Припрема:
Тиквице ољуштите, оперите и нарендајте. Мало посолите и оставите да одстоји 20 минута да пусти воду. Затим га исцедите. У мало дубљу чинију умутите јаја, посолите и побиберите. Можете додати и друге зачине по жељи. Додајте брашно, млеко и минералну воду и умешајте смесу за палачинке. Смеса мора да буде мало гушћа од оне коју обично правимо за танке палачинке. Ако приметите да је превише ретко, додајте мало брашна. Сада у смесу додати нарендане и оцеђене тиквице и сецкани мирођија и промешати. Палачинке се традиционално пеку у тигању. Можете их послужити са сосом од павлаке и власца или било којим другим сосом по жељи. Одличне су и пуњене месом па печене, а можете направити и фил од поврћа па их испећи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.