Желите да пробате мало другачије палачинке? Пробајте овај рецепт.
Састојци:
- 300 грама кромпира
- 50 грама брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 јаје
- 4 млада лука
- 100 грама пармезана
- со и бибер
Припрема:
Исперите рендани кромпир у хладној води, добро осушите да изађе сав вишак воде. Ставите у већу ванглу. Додајте јаје, брашно, лук, со и бибер, пармезан и прашак за пециво, па све лепо сједините.
У већем тигању који се не лепи на средњој температури загрејте уље. Трећину шоље напуните смесом и спуштајте у уље, па лопатицом пажљиво притисните да се изравна и добије облик америчке палачинке.
Пржите са обе стране док не добију златно-браон боју.
По жељи поспите са мало першуна и одмах служите уз киселу павлаку.
Пријатно!
Luk i krompir ne čuvaju se zajedno, ali ni paradajz i krastavac
Преузмите андроид апликацију.