Сезона јабука је у пуном јеку. Искористите је и направите ову укусну, једноставну и брзу торту уз додатак овог обожаваног воћа, у којој се цитрусне ноте спајају са неодољивом слаткоћом ваниле.
Састојци:
- 4 јаја
- 100 грама шећера
- 500 грама брашна
- 2 мале кашике прашка за пециво
- 50 грама путера
- 10 великих кашика млека
- сок од 1 лимуна
- 1 мала кашика екстракта ваниле (или 1 махуна ваниле)
- 1 килограм јабука
Припрема:
Умешајте прашак за пециво у брашно и оставите на страну. Растопите путер на лаганој ватри. Изрендајте јабуке. Мешајте цела јаја са шећером док смеса не постане светло жута и удвостручи се. У то полако додајте путер (мора да буде млак, не врућ), затим лимунов сок и млеко. Затим додајте ванилу. Ако ћете уместо екстракта користити махуну, преполовите је и ножем остружите семенке које затим додајте у смешу. На крају додајте брашно, мешајући миксером на малој брзини. Плех премазати путером или уљем по жељи и посути презлама. Сипајте смесу у плех и по врху поређајте јабуке. Затим ставите колач у рерну загрејану на 180 степени и пеците око 30 минута. Колач је готов када добије лепу златну боју и одвоји се од ивица плеха.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.