Једноставни састојци обично чине најбоље комбинације укуса. Један такав рецепт је свакако онај за популарну торту Наполеон, стари десерт украшен са много пухастих слојева и укусног жутог крема.
Састојци:
- 2 паковања смрзнутог лиснатог теста
За крему:
- 3 јаја
- 100 грама шећера
- 100 + 400 милилитра млека
- 40 грама брашна
- 1 кашика густина
- 2 паковања ванилин шећера
- 250 милилитра павлаке за шлаг
Припрема:
Оставите замрзнуто лиснато тесто ван фрижидера преко ноћи. Сваку кору (укупно четири коре) танко развући, крајеве исећи и ставити на папир за печење. Избодите виљушком по целој дужини. Пеците сваку кору на 200 степени око 20 минута. Једну печену кору измрвити рукама на ситне комаде, послужиће као завршни слој. Припремите крему. У шерпу са шећером ставите 400 мл млека и мешајте док не проври. У међувремену помешати јаја, 100 мл млека, брашно и ванилин шећер. Када је млеко проврило, склоните га са рингле, умешајте смесу од јаја и вратите на ватру. Мешајте док се смеса не згусне. Покријте крему фолијом и сачекајте да се потпуно охлади. Направите шлаг и додајте га у охлађену жуту крему. Саставите Наполеон торту. На дно равне и плитке посуде ставити једну правоугаону кору, на кору премазати кремом, па поново ставити кору и крем. Мешајте док не потрошите све коре и крем. Последњи слој треба да буде крем посут мрвицама исцепане коре од лиснатог теста. Оставите торту да одстоји у фрижидеру преко ноћи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.