Намаз од грашка, босиљка и нане комбинација која звучи, а и јесте толико укусна да вам ваше непце неће опростити што ово себи раније нисте припремили.
Састојци:
- 225 грама младог грашка
- 3 шоље смрзнутог грашка
- 2 кашике морске соли
- ¼ шоље маслиновог уља
- 6 уситњених већих ченова белог лука
- 16 листова босиљка
- 12 листова нане
- со
- бибер
Припрема:
Налијте водом дубљу посуду, додајте кашику морске соли и смрзнут грашак. Кувајте грашак 2 до 5 минута док благо не омекша. Исто поновите са младим грашком. Процедите кувани грашак и ставите га на убрус да упије вишак течности. Загрејте маслиново уље у већем тигању, додајте уситњени бели лук, листове зачинског биља и динстајте око 2-3 минута док бели лук не порумени, а листови босиљка и нане не омекшају. Додајте грашак, добро промешајте и све динстајте додатних 1-2 минута. Зачините по укусу, промешајте и садржај пребаците у дубљу посуду. Испасирајте грашак и зачинско биље. Намаз од грашка и зачинског биља послужите топао као прилог уз главно јело или га охладите па га служите као намаз.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.