Али ако се питате зашто да припремате ове кексиће, одговор можете сазнати тек када их пробате.
Састојци:
- 400 грама шећера
- 300 грама брашна
- 30 грама густине
- 1 кашичица соде бикарбоне
- пола кашичице соли
- 220 грама путера
- 1 велико јаје
- 1 велико жуманце
- 1 кашичица екстракта ваниле
Припрема:
Загрејте рерну на око 180 степени. Ставите шећер на плех који сте претходно обложили папиром за печење и равномерно га распоредите. Тостирајте шећер, мешајући га сваких 15 минута док не добије боју меда, око 45 минута до сат времена. Уклоните шећер и оставите да се охлади, повремено мешајући да се шећер брже охлади. У међувремену припремите два плеха и обложите их папиром. Помешајте брашно, густин, соду бикарбону и со у једној посуди. Одвојите око 100 грама прженог шећера. Умешати путер и остатак смеђег шећера у смесу. Смањите брзину и умешајте јаје, жуманце и екстракт ваниле док не добијете глатку смесу. Додајте мешавину брашна коју сте претходно припремили и лагано мешајте. Од теста правите мале лоптице и умешајте их у шећер који сте оставили по страни. Ставите куглице на припремљени плех и оставите довољно простора између њих. Пеците колачиће док не почну да добијају светлу боју, око 8 до 12 минута у зависности од рерне. Оставите их да се охладе и послужите.
Пријатно!
Ovo su najveće greške koje većina ljudi pravi kada sprema picu
Преузмите андроид апликацију.