Tradicionalne torte i kolači su uvek najbolja opcija, a recept ispod je kombinacija modernog ukusa sa tradicionalnim receptom, pa biste možda želeli da ga isprobate ovih dana. Reč je o kolaču Tri leće, mekom kolaču za koji kažu da je savršen i najsočniji na svetu.
Sastojci:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- 150 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 500 ml slatke pavlake
- 800 ml mleka
- 6 kašika šećera kašika kreme od pistacija
- kašika slatke pavlake
- 90 g seckanih pistacija
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. Umutiti 6 belanca u čvrst sneg, dodati 150 g šećera i vanilin šećer i umutiti dok se šećer ne rastopi. Dodajte jedno po jedno žumance, umutite na najmanjoj brzini. Pomešati 150 g brašna i pola kesice praška za pecivo i polako dodavati u smesu od jaja, smesa mora da bude prozračna. Sipati u kalup i peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohladite biskvit i izvadite ga iz kalupa. U pleh sipajte 500 mililitra slatke pavlake, vratite koru u pleh na kremu, prelijte sa 800 ml mleka pomešanog sa šest kašika šećera. Krem od pistaća pomešati sa malo mleka i premazati preko natopljenog biskvita. Ukrasite komadićima pistaća.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.