Традиционалне торте и колачи су увек најбоља опција, а рецепт испод је комбинација модерног укуса са традиционалним рецептом, па бисте можда желели да га испробате ових дана. Реч је о колачу Три леће, меком колачу за који кажу да је савршен и најсочнији на свету.
Састојци:
- 6 јаја
- 150 г шећера
- ванилин шећер
- 150 г брашна
- пола кесице прашка за пециво
- 500 мл слатке павлаке
- 800 мл млека
- 6 кашика шећера кашика креме од пистација
- кашика слатке павлаке
- 90 г сецканих пистација
Припрема:
Одвојите беланца од жуманаца. Умутити 6 беланца у чврст снег, додати 150 г шећера и ванилин шећер и умутити док се шећер не растопи. Додајте једно по једно жуманце, умутите на најмањој брзини. Помешати 150 г брашна и пола кесице прашка за пециво и полако додавати у смесу од јаја, смеса мора да буде прозрачна. Сипати у калуп и пећи око 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени. Охладите бисквит и извадите га из калупа. У плех сипајте 500 милилитра слатке павлаке, вратите кору у плех на крему, прелијте са 800 мл млека помешаног са шест кашика шећера. Крем од пистаћа помешати са мало млека и премазати преко натопљеног бисквита. Украсите комадићима пистаћа.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.